لطفا منتظر بمانید

 

سنجش میزان احساس تنهایی

یکی از سازه‌های پیچیده روان‌شناختی که از زمان فلاسفه مورد بحث بوده، احساس تنهایی است. در آن زمان احساس تنهایی یک مفهوم مثبت به معنای کناره‌گیری داوطلبانه فرد از درگیری‌های روزمره زندگی برای رسیدن به هدف‌های بالاتر (مانند تعمق، مراقبه و ارتباط با خداوند) تلقی می‌شد. اما امروزه در متون روان‌شناختی به احساس تنهایی مثبت پرداخته نمی‌شود بلکه حالتی در نظر می‌گیرند که در آن فرد فقدان روابط با دیگران را ادراک یا تجربه می‌کند و شامل عناصر اصلی و مهمی مانند احساس نامطلوب فقدان یا از دست دادن همدم، جنبه‌های ناخوشایند و منفی روابط از دست رفته و از دست دادن سطح کیفی روابط با دیگری است.

چرا باید این سنجش را انجام دهم؟
بدون شک این روزها بسیاری از ما تجربه‌ احساس تنهایی و جدا افتادن را داریم، اما چرا؟ به دوره‌ ما، «عصر ارتباطات» می‌گویند، بااین‌حال به نظر می‌رسد که از هر زمانی بیشتر اسیر تنهایی و عواقب آن هستیم. تنهایی پدیده‌ای است که در تمام سنین می‌تواند رخ دهد. بیشتر افراد حداقل گاهی اوقات احساس تنهایی داشته‌اند. هنگامی تنهایی به سراغ ما می‌آید که به خاطر رویدادهایی همچون مرگ، طلاق، مهاجرت یا محرومیت از قرار ملاقات، شبکه‌های اجتماعی ما گسسته می‌شوند. اما ویژگی‌های شخصیتی نیز در احساس تنهایی دخیل هستند. مثلاً حرمت‌خود پایین هم آدمی را از کوشش برای برقراری دوستی با دیگران باز خواهد داشت. همچنین ادراک نادرست دیگران می‌تواند در روابط تداخل ایجاد کند. ترس از موقعیت‌های اجتماعی نیز می‌تواند ما را از برقراری در روابط یا دیگران بازدارد. افکاری نیز که هنگام برخوردهای اجتماعی وجود دارند می‌توانند در روابط ما اختلال ایجاد کنند. سرانجام اینکه، به نظر متخصصان امکان دارد مهارت‌های اجتماعی ضعیف باعث اختلال در روابط شوند. پرسشنامه پیش رو به شما در سنجش میزان تنهایی‌تان کمک خواهد کرد.

راهنمای انجام سنجش
تعداد سوال: 20
زمان مورد نیاز: بین 15 تا 20 دقیقه
درصورتی‌که موفق به تکمیل پرسشنامه در زمان معین نشدید، بهتر است برای انجام مجدد یک ساعت بعد مراجعه کنید.
شرایط پاسخگویی: محیطی آرام، خلوت و فارغ از فعالیت‌های روزمره
توضیحات: لطفاً هر سؤال را به دقت بخوانید و گزینه‌ای را که نزدیک‌ترین پاسخ به نظر شماست علامت بزنید. پاسخ درست یا نادرست وجود ندارد.